fredag 21 november 2008

Surfa i stilla havet

Sen senast har vi hunnit med den andra delen av Ecuador, namligen den tjusiga kusten. Innan vi lamnade Quito sa var vi och halsade pa pa min gamla skola, alla blev glada att se oss och vi passade aven pa att lamna lite vinterkangor och annat vi inte tyckte vi behovde mer till min husmor Ana Cecilia. Hon i sin tur ar en sot liten dam som har insett att hon har det ganska mycket battre an majoriteten ecuadorianer (dom lever under fattighetsgransen) sa hon ger allt overflodigt till de fattiga. Det var lampligt sa hon att vi kom precis nu for julen borjar narma sig och hon forsokte skrapa ihop nagon liten julklapp till alla sina skyddslingar sa det kanndes ju kanon. Kan bli sa att man kanske gor en garderobsransning innan nasta jul och skickar ner har..

Efter Quito kom vi sa ut till kusten, till en lite somnig by som heter Canoa. Dom hade nagra schysta vagor dar och manga skona stallen att bara hanga pa, men eftersom vi inte kunde kopa varsin surfbrada dar sa blev det flytt efter nagra dagar igen. Nasta stopp blev Montañita (antligen!), strandstallet som jag var i forra ganen ocksa och blev helt kar i. Det ar sig likt, lite andra manniskor saklart men vagorna ar kvar och det ar det som raknas for tillfallet. Vi har lyckats kopa oss varsin brada sa nu ar det bara surfa och ha det allmant gott i en manad som galler.

Surfing ar mer eller mindre allt denna byn gar ut pa, innan forsorjde sig invanarna har pa fiske men numera gar varenda nisse har runt med en brada under armen och jobbar gor de mest bara nar vagorna blir for sma for att sta pa. Men som sagt, alla surfar...

Det stan ar nast mest kannd for ar alla barer och det ar allmant fest har varje kvall om man sa vill. Vi valde att bo lite i utkanten av byn sa att vi sjalva kan bestamma om vi vill sova eller inte, pa huvudgatan far du snallt vara uppe tills barerna stanger for ljudvolymen ar inte blyg direkt.

Vi ar i alla fall nojda med var vi bor, med vara brador, vagorna, solen och kackerlackorna, tror nog vi kan har det ratt bra har ocksa!

Inga kommentarer: