onsdag 10 september 2008

Framme i Santiago de Chile

Nu har vi landat i Santiago efter nastan ett dygn pa flygplan. Som vanligt har ju bade jag och Kent oftast flyt med allt vad flygbyte heter, allsta fick vi springa och trangas i Zurich for att hinna med. Efter ytterligare 15 timmar i ett nytt flygplan (vi hade tv i satet framfor dar man fick valja film, musik eller spel helt sjalv, helt vansinnig lyx!) tog vi mark i Santiago och var sadar lyckliga att vara vaskor ocksa gjorde det samma, for det hade vi minsann inte raknat med.

Vi akte i alla fall ganska kvickt fran flygplatsen (Kent har tydligen slutat fastna i alla tullkontroller sa det gick jattesnabbt!) och vidare till vart minst sagt sparsamt moblerade hostel. Kollar man pa bilder harifran pa internet sa finns inredning i form av gardiner, fonsterglas i fonsterna och jag tror faktiskt aven nan sorts stol eller byra utover sangen. Pa vart rum finns en sang, och ena fonstret bestar mest av klisterlappar fran flygplatser som tidigare gaster forsokt lappa pappret som tydligen utgor fonstret med. Men det ar charmigt, tur att det gar mot var sa att det inte blir tokkallt heller. Synd bara att det gar ner mot nollgradigt pa natterna..

Vi landade har pa formiddan lokal tid (om nagon vet tidsskillnaden Sverige/Chile far ni garna skriva det, for vi har ingen aning) och hade da en hel dag att halla oss vakna. Ut i stan blev det, jag lycklig som en barnunge for att jag fattar vad folk sager till mej, eller nastan i alla fall, och Kent lika glad han for att han antligen far prata spanska igen. Denna staden ar kanon, pa nagot satt blev den hemma direkt for jag kannde igen det mesta fran Quito, Ecuador och tydligen ska ratt mycket har paminna om Madrid ocksa, dar Kent har bott. Sa vi gick och gick, besokte resans forsta kyrka (check! den va gigantisk, sa sakert jatteviktig om man orkat kolla upp det) och mest bara pratade med folket och tittade oss omkring. Lite bilder kommer nog nan annan dag, nu har vi kannt pa stan sa man vet vart det ar ok att flasha kameran och inte, men idag blev det inte manga bilder tagna.

Ikvall att det VM kvalmatch som vi ska se pa hostelet tillsammans med dom andra har, och sa blir det provsmakning pa resans forsta pisco sour, som ar nast intill en nationaldrink har. Det blir dock ganska lugnt, for i morrn halv atta aker vi mot bergen och liftsystemen for en dag pa skidor. Aterigen ar vi valdsamt nojda!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anneli och Kent, ska din gamla faster bli den första till att komentera dit inlägg:)Men kul att höra från dig och jag ser fram till fyra mån. med intresant läsning. Jag kan inte tidskillnaden men skriver när jag vet. Ha det så bra/ kram Inga

Anonym sa...

Hej Igen så vitt jag kan se är det 5 tim.skillnad på Santiago och KBH.
kl är 17,45 här nu.och hos dig 12.45 Kram Inga

Världens bästa kusin sa...

Hej kusin kul att höra att ni fått röra på fossingarna mellan era flygresor!! Hihihi!!! Hoppas att ni får de skojj puss o kram Elin

Anonym sa...

Hej,inna ni reste gissade vi att det skulle ta flera dar innan ni hittade tempot och kunde känna er som back packers på riktigt, men ni verkar redan vara där, härligt.
Sköt om er och se till att inte få några tunga gipspacket i skidbackarna,Puss & Kram