lördag 20 september 2008

Oken!

Nu har vi tagit oss till San Pedro de Atacama, mitt i varldens torraste oken ca tva mil ifran den bolivianska gransen. Sen sist har vi hunnit med att fira den fantastiska nationaldagen i Antofagasta, en okenstad det med fast denna ligger ute vid havet. Har firades dagen for fullt nar vi kom fram, det var militarparad, barnen gick kladda i nationaldrakter, dom lokala cowboysarna var ute och visade upp sig, och man gick man ur huse for att se spektaklet. Vi hade hort innan att detta ar den stora festdagen, och forvantade oss allman gatufest sa det stammde ju bra. Efter en natt i buss (bussarna kick's ass, mycket battre an sverige an sa lange, det lar ju andras..) ville vi dock stracka lite pa benen, och forvanade blev vi nar vi kom tillbaka till ett totalt ode centrum!

Det var verkligen bara vi och gatuhundarna ute, alla affarer var stangda och man kunde bara ata pa McDonalds eller hos den lokale kinesen. Dom ar kanon kineser, verkar sallan fira samtidigt som nagon annan sa dom jobbar pa! Det har med att halla stangt haller dom tydligen pa med fram tills i morrn, fyra dagar alltsa. Kalas, vi alskar pommes numera...

I Antofagasta bodde vi miserablast hittills, och vi var lika forvanade varje gang vi kom tillbaka och alla vara grejjer var kvar! Men vi har alltsa inte blivit ranade hittills, men det lar ju handa forr eller senare.

Staden i sig var annars hur fin som helst, oken i bakgrunden och stilla havet framfor sig. Stralande sol och en lagom latt bris sadar sa man slapp svettas sa mycket!

Just nu befinner vi oss pa vart antagligen sista stopp i Chile, harifran tankte vi aka in i Bolivia for att titta pa annu mera oken, oaser, fina faglar och geysrar bland annat. Darifran aker vi vidare till Peru.

Med solbrannda halsningar fran oken dar det aldrig regnar, i landet dar man kollektivaker taxi!

Inga kommentarer: