fredag 11 januari 2008

nu ar jag framme!

Nu har jag ´ntligen lyckats ta mej hela vagen fram till gregotio munga 188 y portete, som kommer vara min adress i Quito de narmsa fyra eller fem veckorna. mamman i huset ar galet lycklig over det mesta, hon skrattar hela tiden och verkar vara en stabil typ. kidsen i huset, en dotter pa 19 ar och en son pa 17, har jag inte traffat an, dom ar ute pa fest.

att flyga i 16 timmar kan kannas lite overdrivet lange, och idag var inget undantag. delta air lines gjorde dock vad dom kunde for att muntra upp oss, speciellt strackan kopenhamn-atlanta. josses, dom matade oss hela tiden, och av nagon anledning var det spenat pa allt, pastan, kycklingen, till och med pa pizzan! men dom va skojjiga, piloten va superamerikansk med ordentlig sydstatsdialekt och forkarlek for att tanda balteslamporna vid minsta risk for luftgropar.

pa denna strackan satt jag brevid tva danskar fran sydsjalland, dom pratade galet fort fran borjan och sluddrade mer och mer efter varje burbon de drack :P glada killar!
nar vi landade i Atlanta var det snabbt hejda, for nu hade jag exakt en timme tills mitt flyg skulle ga igen. sa jag tog en sprangmarch pa rulbanden, klammde mej igenom immigrations och sen var det slut pa ledtradar vart jag skulle. for mej, som forvirrad stressad svensk, vad det inte sa logiskt att alla skyltar pekade pa alla annat utom dit jag ville, och dessutom var inte alla pa engelska. de anstallda pa flygplatsen insag detta ganska snabbt, for nastan varenda en jag motte kontrollerade sa jag visste vart jag skulle och visade vagen. men eftersom atlanta ar en av varldens tre storsta flygplatser enligt dem som tror sig veta, sa blev det till at springa mer, och jag hann ombord under tiden de skrek ut att nu ar det verkligen last call to quito, ecuado.

i morron ska jag forsoka skaffa mej ett telefonnummer, lagger upp det har da.
nu ska jag sova, det har varit luftgropar nastan hela vagen sa det blev inte mycket med det pa planet.

annelie

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Annelie härligt att höra att resan gick bra, du har gjort fantastiskt bra förberedelser till din först resa även om jag har synpunkter på en del av dina val. Lycka till och upppleve en massa spännande och kom hem i helt skick,Hälsa mamman i din familj, låter som om det kommer att bli en kul tid.
Älskar dej.
Katrin står här lite yrvaket och hälsar också stora kramen till dej.

Anonym sa...

Hej gumman!
Skönt att höra att resan gick bra. Hämta nu krafter efter jetlagen, det kan du behöva!!
Hälsa din värdfamilj, härligt att de pratar engelska också. Ser fram emot bilder och att höra mer ifrån dig. var rädd om dig, älskar dig!!
Kramar mamma

Tjena! kan du gå in på din msn? ha de bra . kramar Emma :D

Anonym sa...

Hey Cousin,

Skönt at höre at resan gick bra.
Var det nora bra flygplan, med tv och spel i sätet fremför? Fik du ochså lite bourbon at somna på med dem två från Sydsjælland :-)

Glæde mig til at höre mere til dine många oplevelser.

\Peter

Anonym sa...

Hej Annelie skönt att höra från dig.. tänkte mycket på dig igår.
Bra att du är i god kondition när man inte har mera tid till flygbyte:)
Var rädd om dig och vi ser fram till att höra mera ifrån dig. Det blir så spännande allt samma!
Kram Inga

Anonym sa...

hihi annelie då. du tappade nästan bort dig på flygplatsen:) haha

Anonym sa...

Hej Annelie,
Härligt att höra att du är framme,
är säker på att du får en härlig tid, ser ifram emot att följa dig...Thomas hälsar
Kram Eva

Anonym sa...

Tjena! jag tycker att du får lägga in lite bilder. ha de nice, fågelbajs :D frida hälsar. / lill-emma

Anonym sa...

vi följer din resa här från höllviken med stort intresse! Lycka till Lena Göran Jens Jeanne o Sofie

Anonym sa...

Tja annelie! Skönt att du är framme! Det blev visst som väntat lite stressigt i Atlanta! Men det verkar som du löste det bra...Skickades väskorna hela vägen eller fick du checka om dom i Atlanta! Ha det gött! Kram